Persoonlijk & betrouwbaar
Gratis verzending (NL & BE)
Bezorgdag zelf bepalen
Bezorgdag zelf bepalen
Bereikbaar op 085-1303710

DE / EN

Verlichting kopen

Geef karakter aan jouw huis met de verlichting van lif24. In de webshop vind je een ruim en gevarieerd assortiment hanglampen, vloerlampen, tafellampen en wandlampen. Ook voor lichtbronnen ben je aan het juiste adres. Verlichting kopen van design merken zoals House Doctor, Hübsch, it's about RoMi en Good & Mojo doe je op lif24.nl.

Zelf een lichtplan maken in 6 stappen

Elke ruimte in huis heeft behoefte aan verlichting. De functie van verlichting kan heel divers zijn. Wil je verlichting kopen? Dan kun je het beste beginnen met het maken van een lichtplan. Dit doe je om voor jezelf in kaart te brengen waar je extra verlichting nodig hebt. Houd ook rekening met de aansluitpunten in huis.

  1. Maak gebruik van een duidelijke plattegrond of schets van de ruimtes die je wilt verlichten en gebruik hiervoor de juiste maatvoering. Teken ook uit waar de lichtschakelaars en stopcontacten zich bevinden.

  2. Teken uit waar meubels worden geplaatst. Dit laat zien waar de ruimte voor word gebruikt. Bijvoorbeeld de zit- of eethoek.

  3. Begin met basisverlichting. Met basisverlichting zorg je ervoor dat de gehele ruimte goed verlicht is. De lichtcirkels in jouw lichtplan zullen elkaar deels overlappen. Dit zorgt er voor dat je gelijkmatig licht door kamer is verdeelt. Belangrijk hierbij is dat er zo weinig mogelijk schaduw is. Om de lichtintensiteit aan te passen kies je voor dimbare lampen zodat je de sfeer kan aanpassen. Denk aan een hang- of plafondlamp.

  4. Bepaal waar je sfeer- of decoratieve lampen wilt hebben. Met sfeerverlichting voeg je gezelligheid toe aan een woonruimte, en is daarnaast geschikt voor elke ruimte in huis. Probeer hierbij lichte en donkere delen van de kamer af te wisselen met warm, diffuus licht. Ook hier houd je rekening met aansluitpunten. Denk hierbij aan vloerlamp, tafellamp of lichtsnoer.

  5. Als laatste voeg je werkverlichting toe. Waar je wilt werken, lezen of eten heb je functioneel licht nodig. Dit zie je vooral terug als gericht licht, zoals een leeslamp of staande lamp. Wees kritisch en praktisch. Op sommige plaatsen kun je het model combineren zodat één armatuur meerdere functies krijgt.

  6. En shoppen maar! Kies de vorm, kleur en uitstraling die bij jouw interieurstijl passen. Om eenheid te creëren kies je voor lampen uit dezelfde kleurfamilie, vergelijkbare materialen of vormen.

Lichtadvies

Let er op dat je bij het maken van je lichtplan rekening houdt met natuurlijk lichtinval. Op de plekken waar je overdag natuurlijk licht krijgt, zul je voor de avond verlichting nodig zijn. Dimmers zijn hier je beste vriend. Zo kun je met een draai van de knop eenvoudig de lichtintensiteit (en de sfeer) aanpassen naar wens. Verlichting kopen doe je met behulp van zoekfilters zoals kleur, materiaal en verstelmogelijkheden.

Je laat de woonkamer groter lijken door het gebruik van indirect licht. Dat wil zeggen dat de lichtbronnen het licht weerkaatsen via de muur of het plafond waardoor je een ruimtelijk effect krijgt. Vergeet niet om in je lichtplan met hoogtes te spelen. Hierdoor creëer je accenten die jouw interieur meer karakter geven.

Service van lif24

Als onderdeel van de service van lif24 heb je een bedenktermijn van 30 dagen op al onze producten. Ook is levering altijd gratis in Nederland en België. Zo ben je ervan verzekerd dat je een exemplaar in huis haalt waar je blij van wordt. Ben je op zoek naar een specifieke stijl of heb je een vraag over een product? Neem dan gerust contact met ons op, we helpen graag!